Alex gröna blogg

Rostade kikärtor till fredagsmyset
Testade att rosta kikärtor för några veckor sen och oj vad mumsigt det var! Varför äta onyttigt tilltugg när man kan äta gott och nyttigt tilltugg på fredagkvällen? Rekommenderar verkligen att testa! 
 
 
 
Ingredienser:
2 burkar kikärtor
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olja (jag tog kokosolja annars ex olivolja)
2 tsk paprikapulver (jag tog typ 1/2 då jag är starkrädd)
1 tsk salt (gääärna himalyasalt)
 
Gör såhär:
1. sätt ugnen på 225 grader
2. spola av kikärtor och låt rinna av
3. pressa vitlöken och blanda med oljan (om kokolja smält i ugnen en stund först)
4. häll kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. Häll vitlöksoljan över och rör runt. 
5. rosta 15 min och skaka om då och då.
6. ta ut ur ungnen och krydda med paparikapulver. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress