Alex gröna blogg

Tofuwok
 
Idag gjorde vi en thaiwok till middag som var sjukt god! Rekommenderar er verkligen att testa den här! 
 
Ingridienser:
225 g fast tofu, tärnad
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili, urkärnad och skivad 
3 selleristjälkar, diagonalt skivade
225 g championjoner, tjockt skivade
115 g minimajs, delad i halvor
1 röd paprika, urkränad och strimlad
Valfri mängd kastanjer
3 msk thailändsk röd curry (obs ta mindre om starkkänslig!)
4 dl kokosmjölk
1 tsk kokossocker
2 msk thailändsk soja
225 g babyspenat
 
Tillagning:
1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fritera tofutärningarna i omgångar tills de är frasiga och brynta, 4-5 minuter.
Lyft ur dem och låt rinna av på hushållspapper.
2. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och woka lök, vitlök och chili i 1-2 minuter eller tills löken börjar mjukna. 
3. Lägg i selleri, svamp, minimajs, kastanjer och röd paprika och woka dem mjuka, 3-4 minuter. 
4. Blanda i currypasta och kokosmjölk och koka sakta upp. Tillsätt socker och sooja och sedan spenaten. Koka under kontinuerlig omrörning till spenaten slokar. 
5. Toppa grönsakerna med tofu och servera dem med detsamma. 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress