Alex gröna blogg

Vegobolognese
 
Här kommer ett till vegofärsrecept! Den här gången är den inte gräddbaserad utan tomatbaserad och med en lite annan kryddning. Det här receptet är väldigt gott och smakrikt. Serverade även denna färs med bönpasta och en god sallad.
 
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlökar
250 g morötter
2 msk tomatpure
600 g sojafärs
2 förp passerade tomater
2 tsk agavesirap el honung
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk basilika
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Så gör du:
1. Skala och riv löken och morötterna. Fräs lök och morot i en rymlig gryta. Tillsätt tomatpure och pressa ned vitlöken. 
2. Tillsätt sojafärsen och fräs någon minut. Bland ner passerade tomat, agave och grönsaksbuljongen.
3. Krydda med basilika, oregano, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar.
4. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 5 min. 
 
Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress