Alex gröna blogg

HEJDÅ RIO!
Hola!
 
Här kommer ett inlägg från våra sista dagar i Brasilien! Sammanlagt blev det 10 dagar i landet. Igår korsade vi gränsen till Argentina, vilket jag kommer berätta mer om nästa gång. 
 
Vad gjorde vi då dom sista dagarna i Rio? Jo vi hade en sitta på hostlet hela dagen dag då vi bokade flyg till Fos do Iguacu, fixade bilder, skrev i resedagen och blogga mm. Det regna nästan hela dagen så det fanns ändå inte så mycket annat att göra! Dagen efter, i torsdags, så gick vi till norrare delar av Rio där Museum of Tomorrow ligger för att kolla på en känd klotterkonstvägg. Påväg dit kikade vi in i en katolsk kyrka som på utsidan såg ut lite som ett rymdskepp eller något annat konstigt. Väldigt annorlunda kyrka iaf! Vi blev däremot riktigt imponerade av konstväggen, detaljer och färger var jättefina! Efter promenaden gjorde vi oss i ordning för en utekväll. Vi började på hostelet där vi satt ett bra tag och snackade och fick massor av bra tips inför Argentina och Peru av en italienare och holländare. Efter några timmar tog vi en uber till Copacabana för att möta två tjejer från Sverige. En av tjejerna jobbade Hanna med och hon var från Brasilien (äntligen hade vi en tolk!!). Vi hängde lite på deras hostel sen drog vi till en klubb som var jättejätteliten, men det var kul ändå.
 
Sista dagen i Rio åkte vi till två stora kända parker, Parque Lage och Jardim Botânico. Vid första parken låg ett jättefint café med en pool och utsikt upp till kristusstatyn. Jardim parken var jättestor och vi såg helt enormt höga palmer och andra vackra träd. Vi såg jättenäckroser som hade blad med en diagonal på minst en meter. Vi såg mina favoritapor, silkesapor och vi såg en kapybara eller vattensvin. Tyvärr var den väl inte så vild men den hade jättestora dammar och mark att röra sig på iallafall! Dagen blev ett bra avslut på vistelsen i vackra Rio tyckte vi. 
 
Det här fick bli ett lite kortare inlägg! Hoppas ni alla har haft en fin påskhelg där hemma, kramar 
 
Ett bär vi förälskade oss i! Tror det heter jaboticaba 
Klottervägen!
Acaiglass, såldes överallt i Rio och älskar den
Hostelt vi bodde hela vistelsen! Stortrivdes faktiskt där
Parque Lage
Statyn där uppe i skyn!
Jardim Botânico 
Kapybaren
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress