Alex gröna blogg

RIO DE JANEIRO
 
Hej där hemma!
 
Nu är vi i Sydamerika! Rio de Janeiro mer precist. Det var inte riktigt här vi tänkte börja vår Sydamerikatresa, men så blev det! 
 
Tanken var att vi skulle flyga från Jamaica till Miami till Manaus som ligger mitt i Amazonas regnskog. En vecka innan avfärd blev dock flyget inställt och en likadan flygresa var dubbelt så dyr som det vi betalade för. Därav valde vi att inte börja vår resa i Manaus som vi nu ställt in oss på. Efter mycket letande hittade vi tillslut en flygresa till Brasilien och staden Sao Paulo. Det var det billigaste flyget vi kunde hitta till Brasilien och därför fick vårt äventyr börja här. Vi sov en natt i Sao Paulo och tog sedan en buss till Rio de Janeiro. Resan tog 6h och det var den fräschaste och mest bekväma buss jag någonsin åkt i. Vi anlände onsdag kväll, 5/4, i Rio och vi har nu haft 4 hela dagar här.
 
Det här med att vara på en helt ny kontinent är verkligen så himla häftigt. Även om vi hört att det ska vara farligt med mkt rån och tjuveri så känns det inte läskigt eller farligt att vara här. Det är bara spännande och kul. Såklart tänker vi oss för lite extra och har en magväska med våra värdesaker i men förutom det så känns allt lugnt! 
 
Tyvärr har vädret inte varit topp de första dagaena så vi har inte gjort så mkt än. Första dagen gick vi till en trappa som är väldigt känd och tog lite bilder. Fredagen speglades av chock och sorg för det som hänt hemma i Sverige på drottninggatan. På fredageftermiddagen pallrade vi oss tillslut ut från hostlet och åkte till ett museum. Museum of tomorrow hette det och det vart ett väldigt intressant besök. Utställningen fokuserade på alla de utmaningar vi står inför med en växande befolkning, något både jag och Hanna tycker är väldigt intressant. I lördags och idag har vi turistat runt en del! Igår var vi på Copacabana och idag var vi uppe på Sugarloaf mountain. Berget ska vara ett av de tre bästa utsiktsställena som finns i staden. De andra två ställena med grym utsikt är Cristo Redentor och Twin brother. Vi ska troligen upp till statyn imorgon och det har jag längtat efter som bara den! Äntligen ska man få se ett av de sju underverken! Men åter till Sugarloafklättringen. Det var väldigt svettigt att gå upp till linbanan som skulle ta oss till Sugarloaf. Man kunde ta en linbana till det berget också men det kostade mer och vi är backpackers så well... 45 minuters vandring i full uppförsbacke blev det iallafall och har helt seriöst aldrig svettats så mkt i hela mitt liv. Det droppade så mkt svett från mig och jag (och Hanna) var helt dygnsura när vi kom upp! Ansträngningen var som tur var värd det, utsikten var fantastisk. Vi fick även se söta små miniapor på vägen upp vilket ni förstår gjorde mig helt lyrisk. Det var små söta silkesapor och vi såg typ 6-7 st av dem! Tog några suddiga bilder som kommer lite längre ner i inlägget.
 
Kanske ska nämna något om Rio också! Rio är en ganska annorlunda stad från det jag sett tidigare. Höga berg sticker upp lite här och var runt staden och man får inte riktigt grepp om var man är någonstans. De flesta av husen är ganska slitna men de sticker upp lite skyskrapsliknande hus i de centrala delarna. Det är mycket klotter överallt men vissa målningar är förvånadsvärt välgjorda och fina! Det är allmänt ganska dyrt, äta ute och mat kostar typ som hemma. Tur att frukost ingår på hostel i Brasilien och att de har massor av god frukt som vi kan leva på istället. Argentina kommer också vara lite dyrare men sen resten av länderna vi ska till kommer vara billiga, nästan som i Sydostasien! Ser fram emot det haha. Annars har jag inte så mycket att säga om staden än, men vi känner oss mer bekväma och gillar den mer och mer för varje dag som går.
 
Vi kanske stannar här en vecka till så i nästa inlägg blir det mer Riobilder! Och nedan kommer  första omgången med bilder, enjooy
De kända trapporna
Museum of tomorrow
Vårt riktigt grymma hostel
Copacabana 
Sugerloaf mountain 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress