Alex gröna blogg

Bananbröd
För första gången i mitt liv har jag bakat ett bröd! Det här bananbrödet vart supergott och var superlätt att göra. Brödet är glutenfritt, mejerifritt och fritt från raffinerat socker! 
 
 Ingredienser:
5 dl havregryn
2 st mosade bananer
0,75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl valfri mjölk (jag använde havremjölk)
0,5 dl kokosfett
0,5 dl agave
1,5 msk vinäger (använde äppelcidervinäger)
 
Gör så här:
Sätt på ungen på 175 C.
Mixa havregrynen till mjöl.
Tillsätt alla ingredienser och mixa till en smet. Lägg i en liten brödform och in i ugnen i 35 min.
Låt brödet vila i 10 min. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress