Alex gröna blogg

Quinoaplättar
 
Här kommer kvällens lyckade recept! Det här var verkligen fantastiskt gott och smakrikt. Quinoa är verkligen en ett superlivsmedel och om ni inte visste det så är det en ört! Proteinet är fullvärdigt vilket också är nice
 
 
Ingredienser:
1 zucchini
1 liten gul lök
1 msk persilja
3 ½ msk kokosolja
2 ½ dl quinoa, kokt
½ dl mandelmjöl
½ dl bovetemjöl (annat mjöl går självklart bra)
1 msk fiberhusk
½ dl yoghurt (använde alpros soygurt vilket faktiskt var skitgott!) 
½ tsk pressad citron
oraffinerat salt (himalaya- eller havssalt)
svartpeppar
 
Såhär gör du:
1. Riv zucchinin. Skala och finhacka löken och hacka persilja. Blanda 3 msk kokosolja, kokt quinoa, fiberhusk, mandelmjöl, bovetemjöl, zucchini, lök, persilja, salt och peppar.
2. Smält 1 tsk kokosolja i en stekpanna. Skopa ur en stor matsked av quoniaplättblandingen och stek på båda sidorna tills den får en gyllenbrun färg. Gör samma sak med resten av smeten. Det kan behövas lite exta kokosolja vid varje ny omgång.
3. Blanda yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en sås. Häll några droppar olivolja på toppen. Rör om tills den blir slät.
4. Servera med ex bovete, hirs eller mathavre 
 
Tofu tikka masala
 
Det här med att testa nya rätter är så kul! Den här rätten var lätt att laga och mycket god. Det var jättemånga goda kryddor i och hade på massor av koriander på (blivit koriandertokigt)!  HÄR är receptet! 
 
 
Ramensoppa med tofu
 
Nu har jag fått en ny favoriträtt! Jättejättegod är den här ramensoppan och ni måste bara testa den! I receptet står det att det ska vara honung men det är bara att byta mot agavesirap för att göra rätten helt vegetariskt (vegansk) samt skippa äggen. Till vår ramensoppa köpte jag nudlar gjorda på bovete och sötpotatis, vilken jackpot! Så goda och innehåller massa nyttigheter då de är helt och hållet gjorda på bovete och sötpotatis. Bovete är ett fullvärdigt protein om ni inte visste det! Vanliga nudlar innehåller bara snabba kolhydrater på vitt ris eller vete, ingen näring. Kan starkt rekommendera nudlarna och beställde de från mathem.se!