Alex gröna blogg

Detox day 2
 
Det har nu gått mer än 48 timmar sedan detoxen inleddes. Det har faktiskt gått riktigt bra idag! Kändes lite konstigt i magen i kanske en halvtimme i morse men det gick över snabbt. Har heller inte varit så hungrig idag heller, berodde nog mycket på distraktionen från när vi hejja på de som sprang maran halva dagen. Utöver det har jag ändå gått 18 000 steg samt storstädat lägenheten flera timmar utan att bli utmattad och trött. Tror att det gått så bra med detoxen för att jag redan utesluter socker, gluten och mejerier i väldigt stor utsträckning, undviker onödiga gifter i vardagen samt tränar regelbundet så min kropp var med andra ord ganska ren innan detoxen. Kul att få bevis för att det vi gör faktiskt funkar!
 
Detox day 1
 
Min 7 dagars smoothiedetox är igång! Har tänkt att göra en i ett år nu så är riktigt glad att det äntligen blir av. Nu har det gått mer än 24 timmar sen jag åt fast föda och trodde verkligen att dessa 24 timmar skulle bli riktigt jobbiga men icke då. Har inte fått några detoxsymptom ännu. Imorse och igår kväll kurrade magen rätt rejält men det är bara att tänka bort så går det över, inte farligare än så. 
 
Vid en detox avgiftar man kroppen från gifter och tungmetaller som lagrats i kroppen under åren. Det är även bra för ämnesomsättning och fettförbränning, stärka immunförsvaret och riktigt bra för att det får magen och tarmarna börjar fungera bättre. Magen och tarmen börjar fungera bättre då de får vila. Dessa är bara några av de bra saker som händer vid en detox! 
 
De närmaste dagarna kommer de bli massor av gröna smoothies baserade på bladspenat, ruccola eller grönkål och sedan med massor av god frukt! Och självklart är allt ekologiskt, viktigt viktigt vid en detox
 
 
Sommarens viktigaste
 
Välkommen sommaren! Jag har precis fått hem mina viktigaste sommarprodukter och nedan kommer en liten beskrivning varför de är så bra:
 
Solarin - ett kosttillskott med antioxidanterna zink, selen, vitamin E & C och de skyddar cellerna mot oxidativ stress som bildas när huden exponeras för solljus.
 
Solkräm - från eco cosmetics. Bästa solkrämen! 100 % naturligt ursprung, inga kemiska filter, vattenfast, vegan, inga parfymer eller konserveringsmedel, fri från parabener och ingen nanoteknik. Nano är väldigt ifrågasatt, läs här.
 
After sun - aloevera kräm från dr. organic. Köpte den med tea tree oil och gillar den mer än den utan oljan! Även om aloe vera är bäst färsk så är denna ett bra substitut för den färska.
 
Kamomillspray - för att bleka håret! Så himla bra och effektivt att bleka håret med kamomill. Kemikaliefritt och billigt. Bara att köpa en flaska spray och spraya håret varje dag så ser du skillnad efter bara en vecka!
 
Beställ från Vitaminvaruhuset eller Bodystore. Båda har billiga priser och fri frakt. Studenter får 10 % på bodystore också!