Alex gröna blogg

THAILAND
Hejsvejs!
 
För 3e gången i år besökte jag Thailand och den här gången öarna Koh Samui, Koh Phangan & Koh Tao. Alla öarna hade sin egen charm men favoriten är nog ändå Koh Tao. En anledning till det är nog närheten till dykning och snorkling! 
 
Vi var 2-3 nätter på de två första öarna och ca 1 vecka på Koh Tao. Vi låg mest på beachen och tog det lugnt. En dag på Koh Tao så gick vi till Shark Bay och jag fick se min första blacktip reef shark! Jättefin liten haj som vi simmade med iallafall 5 minuter. Sen hade jag en dykdag med 2 ganska bra dyk och hanna hade 2 dykdagar då hon gjorde sin advanced (man går då en till dykkurs för att få dyka till 30m ist för 18m). En dag åkte vi ut till veckra Koh Nang Yuan om är en liten känd ö utanför Koh Tao. Så vacker och den erbjöd bra snorkling!
 
Det hände alltså inte så mycket dom här veckorna men det var välbehövligt. Vietnam och Laos var så händelserika att vi behövde lite lugn i Thailand. Nästa inlägg blir från spännande Malaysia! 
 
 
LAOS
Hej!
 
Laos står mig varmt om hjärtat. En riktig pärla! Vi var bara i Laos i ca 1 vecka men det räckte för att bli förälskad. Befolkningen var så trevlig och landet var inte helt turistförstört som många andra länder här i asien. 
 
Vi spenderade mestadels av vår tid i Unesco-listade staden Luang Prabang. En liten otroligt fin stad. Staden hade många hus i gammal fransk design så det kändes knappt att man var i asien. De hade en jättemysig nattmarknad och i den fanns ett matområde där de hade supergod och billig veganmat! 
 
En dag åkte vi moppe till ett fantastiskt vattenfall! Hade i princip aldrig kört moppe innan så det var en pers att ta sig dit. Men vi överlevde och det var verkligen värt besväret! Tyvärr har jag inga bilder tillgängliga från detta men googla Kuang Si falls Laos så får ni se. 
 
Nästa inlägg kommer från kära Thailand! Stay tuned.