Alex gröna blogg

MANTA RAY VIDEO
 
Heej! Hemma i kalla gråa Sverige igen! Glad att jag har 3 veckor hemma innan det bär av till andra sidan jordklotet. Nedan är en video från vårt dyk med mantorna på Koh Bon. Får lite tårar i ögonen när jag kollar på videon, kommer fortfarande ihåg alla känslor som välde upp när vi fick se dessa vackra och mäktiga djur. Att inte se mer än 30 meter åt något håll, att havet är enormt och chansen ganska liten att man får se mantorna gjorde att det här var bland det häftigaste jag någonsin kommer uppleva. Förhoppningsvis blir min bucketlist 2a lika häftig när den (förhoppningsvis) dyker upp under nästa dykäventyr, en valhaj! Vi får se. De riktigt häftiga delarna av filmen kommer efter ungefär efter hälften! Enjoy :D 
 
 
 
 
Hejdå Bangkok!
 
Hello!
 
Här kommer ett sista inlägg från Thailand!! Imorgon 16.05 landar jag på Arlanda och där kommer mormor och Alicia och hämtar mig. Som jag längtar!!! Sista dagarna här i Bangkok har varit mysiga. Vi har spelat lite badminton, motionssimmat, ätit massor av frukt haha. I lördags så var vi på ett poolparty samt gick till klubben C'est la vie på kvällen. Riktigt riktigt roligt hade vi! Poolpartyt var på dagen och höll till hög upp i en skyskrapa med helt fantastisk utsikt. Tror det är den finaste utsikten vi har sett på Bangkok faktiskt! Där träffade vi två finnar varav en var utbytesstudent som Kristofer. Där tog vi några drinkar och hängde i poolen i några timmar. Efter det drog vi hem och gjorde oss i ordning för kvällen. Efter det träffade vi en annan finne och en tjej som också är från KTH och käkade middag. Vi drog sedan till C'est la vie vilket ska vara den bästa nattklubben i Bangkok. Den var riktigt fräsch med hur läcker utsikt som helst! Det enda tråkiga var att de bara spelade tekno vilket inte precis är min favoritmusik, finns inga drop och det låter bara likadant, men men vi hade jättekul ändå! 
Nedan kommer lite bilder från sista dagarna här. Ses hemma gott folk!! (Fram till den 19e mars för då beger jag mig mot USA och Sydamerika)
 
 
Chiang Mai
 
 
Hej!!
 
Sent söndagsnatt kom vi hem från 3 mysiga dagar i Chiang Mai. Chiang Mai ligger ca 70 mil norr om Bangkok och är Thailands näst största stad. Det var en ganska skön kontrast från att ha varit länge i Bangkok nu. Bangkok med hissnande 15 milj invånare... Chiang Mai har knappt 700 tusen.. De tre dagarna vi hade i Chiang Mai spenderades en dag med att vi bara promenerade runt, åt sjukt goda veggomat och kolla in något tempel, andra dagen på ett elefant sanctuary och tredje åkte vi till det mest kända templet i Chiang mai uppe på ett berg med utsikt över staden. 
 
Måste bara börja med att säga hur lyckliga vi var över maten i Chiang Mai! Så många alternativ på restauranger och allt var så gott!! Det har verkligen varit en pers att hitta veggomat i BKK och där vi hittat vaggomat har vi ätit 1000 ggr nu så man är rätt less. Har aldrig haft problem att hitta bra veggomat fören jag kom till Bangkok... Men i Chiang mai hittade vi iallafall 4-5 hel veggo restauranger, de serverade alltså bara vegetarisk eller vegansk mat! Helt underbart! Kommer lite bilder på maten nedan ;) 
 
Hela dag nr 2 spenderades på Elephant nature park. Ett seriöst sanctuary där de tar hand om djur, inte bara elefanter, som har haft det dåligt. På gården fanns det 70 elefanter, 70 vattenbufflar, 400-600 hundar, 300-400 katter, 5 hästar och 100 grisar. Organisationen har även 120 apor på en annan anläggning. Alla dessa djur delade på 300 hektar, vilket är gaaanska mycket mark. Elefanterna och bufflarna gick lösa på marken medan hundar, katterna, grisar och hästarna hade sina inhängnader som dom fick va i. Thai killen guida vår grupp på 8 personer hela dagen berättade att när de räddar elefanterna från olika ställen som ex ridställen, cirkusar eller från personer som använder dem inom annan underhållning måste dom betala ca 2-3 milj bath per elefant, vilket är ca 600-700 tusen kr. Så man förstår verkligen att de behöver dontationspengar och turister för att få det att gå runt. Sen äter en elefant på 3 ton ca 300 kg mat per dag, det kostar nog en slant det med..
 
Vi började dagen med att skrubba och hacka pumpa och vattenmelon till elefanterna. Vi fick låna otroligt vackra kläder till det för att inte bli smutsiga. Sen fick vi äntligen träffa de 3 underbart fina elefanter som vi skulle vara med under dagen och gav dem all smarrig mat. Efter det knatade vi längs floden och upp för ett litet berg. Där uppe tog vi en liten siesta och dom bjöd på god veggomat. Efter maten gick vi tillbaka, matade elefanterna igen och till sist fick vi och elefanterna ta ett efterlängtat bad! Innan vi gick till bilen fick vi se den enda bebisen på sanctuaryt på 10 månader, helt bedårande! Dom föder såklart inte upp elefanter för att de ska kunna hjälpa så många det går, men här hade det tydligen råkat bli en liten olycka där..
 
Det var verkligen en helt fantastisk dag och är mer kär i elefanter än någonsin. Är så glad att det också visade sig vara en bra och seriös hjälporganisation när man är så mycket på sin vakt hela tiden vad det gäller djurs välfärd utomlands (och hemma för den delen).. Men det vi läste på internet och magkänslan visade sig stämma bra iallafall. Jag vill väldigt gärna åka hit igen och jobba som volontär med antingen elefanterna eller hundarna på gården, eller helst dela upp resan och göra båda delarna! Om ni ska på semester snart och planerar på att träffa djur, snälla besök bara sanctuarys eller se dem i det vilda <3. Inget ridande eller där de används som underhållning! 
 
Blå pricken är Chiang Mai och stjärnan Bangkok
För första gången på länge hittade vi en ny frukt! Köpte juice gjord på den och det var kalasgott
Wat Chedi Luang
Godaste vegankakan jag ätit! Åt en varje dag...
Lika trassliga elledningar som i BKK
När man åker Uber i Thailand.. 
Vår favoritrestaurang
Älskar bra quotes och här fanns det massor! 
 
 
DAG 2 
Tigga kunde dom bra allt
 
Bebisen <3