Alex gröna blogg

Spenatsoppa
 
Här kommer ett enkelt, gott och billigt recept! Nyttigt är det också! 
 
Ingredienser:
1 paket frusen spenat 
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 l grönsaksbuljong
0,5 dl havrematlagningsgrädde
salt 
peppar
1 krm riven muskotnöt
 
Såhär gör du:
1. Tina spenaten
2. Skala och hacka löken och vitlöken fint 
3. Häll på buljongen, tillsätt spenaten och låt soppan koka upp under lock en kort stund. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter
4. Tillsätt grädden i soppan och låt koka i ytterligare 4-5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskotnöt
5. Mixa slät med en stavmixer
 
Förtär med en bit rågbröd eller koka upp lite mathavre och häll i soppan! Enjoy
 
 
 
Vegetarisk skagenröra på avokadohalvor
 
Nu är påsken över och oj vad skönt det har varit med lite ledigt! Under påsken åt vi bland annat en vegetarisk skagenröra vilket jag aldrig gjort förut. Det var jättegott! Tydligen kan man köpa tångcaviar i matvaruaffären och den hade väldigt lik smak och konsistens som den från fisken. Här nedan kommer receptet. Vi skippade tofun och rökaromen men tror det hade blivit ännu godare med det i!
 
Ingredienser:
1/2 avokado/person
2 dl vegansk majonnäs
1 dl havre fraiche
1-2 burkar tångrom, svart eller röd
100 g fast tofu
1/2 rödlök
2 minimala droppar rökarom (finns vid bbq och marinader)
Jättemycket dill (ett stort knippe/1 kruka minst)
1/2 citron, saft + skal
örtsalt/salt

Så här gör du:
Smula tofun till små smulor. Salta och tillsätt försiktigt rökaromen. Massera in med händerna. 
Hacka rödlök och dill fint och häll i skålen. 
Blanda majonäsen och havre fraichen i en skål och tillsätt den sedan i lökskålen. Häll i tångromen.
Smaka av salt dill och citronmängd. 
Klicka ut på avokado halvorna! 
 
Testa nästa högtid eller i sommar! 
 
 
Vår vackra planet
 
Den här videon får en att vilja göra vad som helst för att skydda vår vackra planets mångdfald som just nu håller på att försvinna för alltid </3 
 
Planet Earth

This is the video future generations will be wishing everyone watched today.Video editor: facebook.com/zizi.branson

Posted by Mercy For Animals on Tuesday, December 29, 2015