Alex gröna blogg

En dag med bara frukt & grönt
 
Hejhej!
 
Igår hade vi en riktigt frukt dag här i Bangkok! Hela dagen åt vi inget annat än färsk frukt och grönt. Oj jisses vad gott det var, älskar verkligen frukt och här är den så mogen och billig jämfört med hemma. Vi har börjat tröttna lite på att det bara finns friterad mat och vitt ris att köpa på alla matställen så den här dagen var välkommen! Så till frukost, mellis, lunch och middag blev det bara massor av färsk frukt och grönsaker. Energinivån var på topp i princip hela dagen och med tanke på hur mkt vi rörde oss är det faktiskt lite förvånande! Vi börjde dagen med 45 minuter simning och sen gick vi sammanlagt 20.000 steg mellan olika köpcentrum i jakt på en luftmadrass (lättare sagt än gjort). Imorgon kommer nämligen mamma och mormor på besökt, ska bli så mysigt att få träffa dem nu när jag varit mer än 1 månad hemifrån! Dagen avslutades i Lumpini park där de var smockat med kineser som har firat (firar?) det kinesiska nyåret, i flera veckor känns det som. Så det var matstånd överallt och det spelades fin kinesisk musik i parken! Nedan kommer lite bilder från våra fruktmåltider och från det kinesiska nyårsfirandet i Lumpini!
 
 Frukost bestående av mango, minibananer, papaya och favoriterna passionsfrukt och mangosteen 
Fruktlunch på Kristofers universitet efter simningen. Grön mango, ananas, papaya och bananer
Mellis mango shake gjord på mango, vatten och is! En klar favorit! 
Middag! Vi delade på maten, så åt inte såhär mkt själv haha
 
 
 
 
 
 
Chatuchak market
 
Hallåhallå! Hoppas allt är bra med er där hemma!
 
Igår var vi på en av världens största helgmarknader, Chatuchak i Bangkok. Marknaden var verkligen helt enorm och hade så mycket bättre utbud än den andra ställena vi varit på som säljer billiga grejer, ex MBK. Vi strosa runt och handlade i kanske 4-5 timmar innan vi fick nog! Nu ska det dock inte handlas mer så jag har råd att resa runt halva jorden resten av året! Här kommer lite bilder från marknaden (ursäkta dåligt kvalitet, bilderna tagna med mobilen).
 
 
 
Video - Koh Chang

Här kommer en video från våra 5 dyk på Koh Chang! Lite sämre kvalitet i början då vi inte hade undervattensläge på filmkameran, men från dag 2 är kvaliteten riktigt bra. Enjoy!