Alex gröna blogg

Rödbetsburgare
Älskar dessa burgare! Både för att de smakar gott och är fina att titta på. Kan varmt rekommendera att äta en hemmagjord guacamole till rödbetsburgarna samt med syrade grönsaker. Syrade grönsaker är något jag blivit ett stort fan av! Jättenyttigt och ger många bra bakterier till mage och tarmar. På min tallrik ligger även groddad quinoa som jag tänker rekommendera er till att testa i ett senare inlägg! 
 
 
 
Ingredienser:
1/2 dl solroskärnor
2 medelstora rödbetor, skalade och hackade
2 dl helt bovte, kokt eller groddat
3 dl kidneybönor, kokta
1 liten rödlök, finhackad
2 msk bovetemjöl (brukar ta det mjöl som finns hemma)
2 msk kallpressad olivolja (brukar använda kallpressad rapsolja)
1 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver, gärna rökt
1 tsk havssalt
 
Tillagning:
1. Sätt ungen till 175 C. 
2. Kör solroskärnorna i en matbredare tills allt är grovhackat.
3.. Tillsätt rödbetor, helt bovete, kidneybönor, rödlök, bovetemjöl, oljan, senap, paprikpulver och salt. Kör med pulsknappen så att allt blandas. 
4. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och baka av i mitten av ungnen i ca 30 min. Vänd efter halva tiden.
5. Servera med ex guccamole och en stor god sallad.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress