Alex gröna blogg

Tofu i het kokossås
Om ni som jag älskar kokosmjölk så måste ni bara testa den här grytan! Så enkel att laga men ändå så god och smakrik!
 
Ingedienser:
400 g tofu
300 g risnudlar
200 g sockerärtor
1 stor purjolök
1 msk + 1 msk rapsolja (vi steker allt i kokosfett)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
3 msk japansk soja (el tamari)
2 msk samba oelek (vi brukar köra på 1 msk då jag är starkkänslig)
 
 Gör så här:
1. Koka nudar enligt anvisning på förpackning
2. Skär tofun i kuber, ca 3 x 3 cm. Ansa och strimla sockerärter och purjolök, spara lite av det gröna på purjolöken till graneringen. 
3. Stek tofun i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat. Fräs sockerärter och purjolök i 1 msk olika i stekpannan. Häll över kokosmjölken. Tillsätt soja och samba oelek. Låt puttra ca 2 minuter. Vänd i tofun.
4. Servera med nudlar. Granera med gröna purjolöksstrimlor. 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress