Alex gröna blogg

Mungbönsgryta
 
Hur många har hört talas eller ätit mungbönor? Inte så många gissar jag på.. Har själv inte ätit mungbönor så många gånger men de få gånger jag gjort det har det blivit jättegott. Den här grytan är riktigt riktigt god och mättande! Rätten ska gärna förtäras med ris men då jag inte orkade koka ris till fick de bli bovete som redan låg i en låda i kylen.. och mungbönor ska finnas och köpa i alla matvarubutiker!

Enjoy!
 
 
 
 
Ingredienser:
4 dl mungbönor, blötlagda 8 timmar
7 potatisar 
2 gula lökar
1 tsk ingefära
2 msk curry
2 krm svartpeppar 
1 tsk salt 
2 msk olivolja
6 dl vatten
1/2 dl kokoskräm (Häll gärna i mer, mkt mer! Hade i 2 dl istället för 0,5 dl)
 
Så här gör du:
1. Koka mungbönorna i vatten i 10-12 minuter, ta bort skummet.
2. Skala och skär potatisen i mindre bitar, hacka löken.
3. Fräs lök, potatis, bönor, ingefära och övriga kryddor i olja några minuter. Häll på vattnet och låt koka i 15 minuter. 
4. Tillsätt kokoskräm och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av så det inte är för lite salt och kokoskräm!
5. Servera ris till! (förslagsvis råris, vildris, rött- eller svart ris)