Alex gröna blogg

Konsten att förstöra sin egen planet
 
 
Idag snubblade jag över albumet ovan på facebook. När jag satt och kollade igenom bilderna blev jag så fruktansvärt ledsen..  Det blir så verkligt när man får i bilder vad som händer ute i världen. Insikten att det är vi med vår konsumtion som skapar detta gör ont. Jag  HOPPAS HOPPAS HOPPAS att det albumet ger människor en tankeställare och får dem att inse att det är ohållbart att fortsätta leva som vi gör!
Det behöver inte fortsätta att se ut såhär och det får inte blir värre än vad det är nu! 
 
Snälla tänk till en extra gång när du tar dina vardagsbeslut. Tänk en extra gång innan du väljer det billigare besprutade paketet med morötter framför det ekologiska paketet. Tänk vad de får för konsekvenser för biologisk mångfald. Tänk på den hund/räv/mink/varg som har dött för den jackan du vill ha som har en pälskrage där bak. Tänk en till gång innan du köper varor som har testats på oskyldiga försvarslösa djur. Tänk till en extra gång innan du äter kött. Tänk på den enorma kött industrin och vad det får för konskevenser för djurens välfärd och miljön. Det är vi som skapar dessa sjuka marknader där ute och de är vi som är bovarna bakom miljöförstöringarna. Utan vår efterfrågan skulle de inte se ut såhär! 
 
Såhär skrev Lance som lagt ihop bilderna till ett album:
"We can all do something small to change this ! We should all demand better from each other and start reflecting on our lives and our countries and our leaders. If we the world all played apart in change NOW it may not be too late.
... PS If you don't like it don't moan at me it is what is happening people we, you the world your country are killing,clearing,murdering,melting,polluting, everything and most of the time its because of money or for a want or greed for it somewhere in the world usually in country like our's?"
 
Ett utdrag av bilder som ger en tankeställare. Tog inte med de blodigaste hemskaste bilderna.. Dock kan jag tycka att det är vår skyldighet att se dem eftersom det är vi som bidrar till att det ser ut såhär... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress