Alex gröna blogg

Vegetarisk skagenröra på avokadohalvor
 
Nu är påsken över och oj vad skönt det har varit med lite ledigt! Under påsken åt vi bland annat en vegetarisk skagenröra vilket jag aldrig gjort förut. Det var jättegott! Tydligen kan man köpa tångcaviar i matvaruaffären och den hade väldigt lik smak och konsistens som den från fisken. Här nedan kommer receptet. Vi skippade tofun och rökaromen men tror det hade blivit ännu godare med det i!
 
Ingredienser:
1/2 avokado/person
2 dl vegansk majonnäs
1 dl havre fraiche
1-2 burkar tångrom, svart eller röd
100 g fast tofu
1/2 rödlök
2 minimala droppar rökarom (finns vid bbq och marinader)
Jättemycket dill (ett stort knippe/1 kruka minst)
1/2 citron, saft + skal
örtsalt/salt

Så här gör du:
Smula tofun till små smulor. Salta och tillsätt försiktigt rökaromen. Massera in med händerna. 
Hacka rödlök och dill fint och häll i skålen. 
Blanda majonäsen och havre fraichen i en skål och tillsätt den sedan i lökskålen. Häll i tångromen.
Smaka av salt dill och citronmängd. 
Klicka ut på avokado halvorna! 
 
Testa nästa högtid eller i sommar! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress