Alex gröna blogg

CHRIST THE REDEEMER & TWO BROTHERS
Hejhej!
 
Nu har vi gjort de två sakerna som varit högst upp på önskelistan i Rio! Vi har besökt Christ the Redeemer statyn och vi har vandrat upp för The Two Brothers eller Dois Irmãos berget.
 
Efter att ha besökt Kristusstatyn kan man nu bocka av 1 av de 7 underverken från bucketlisten, bara 6 kvar (tjoho)! Det var spännade att åka upp och få se den enorma statyn. Blev kanske lite besviken på storleken, statyn kunde ha varit lite större kanske. Inte för att han var liten men den hade gärna fått vara något större! Sen var det väldigt molnigt så mycket till utsikt blev det inte. Vi var verkligen mitt i molnen. Menmen häftigt var det ändå! Glad över att ha varit där :D
 
The Two Brothers upplevelsen var bara wow.. Utsikten var den finaste någonsin! Dagen började med att vi kl 11 lämnade hostlet med 6 andra hostlare och tog tåget till Ipanmea beach som är en lika stor strand som Copacabana fast finare typ. Därifrån gick vi kanske 2 km till början av Two Brothersberget. I början av berget låg en Favela (slumområden) som vi tog en moppetaxi upp för. Min moppeförare tyckte det var kul att jävlas för att jag satt och sa "jesus, jesus i'm gonna die" hela vägen upp, så han körde på som en galning och körde om alla. Han skrattade åt mig samtidigt som han gjorde det. Vid ett tillfälle smet han imellan två bilar som precis skulle passera varandra, luckan var seriöst inte stöttre än en meter och jag fick en halv hjärtattack under tiden. Han slickade kurvorna, trodde moppen skulle välta och körde i hög fart över alla gupp. Men tillslut kom vi upp ur Favelan och jag överlevde, först fram. Därifrån började vandringen upp till toppen och den fantastiska utsikten som väntade. Skrev i förra inlägget att jag aldrig svettats så mycket som påväg upp till Sugarloafberget, tar tillbaka det. Den här vandringen var svettigare, det rann svett och glasögonen ångades för att jag var så varm. Påväg upp såg vi 5-6 små silkesapor igen, sååå jäkla söta! Efter nästan 1 timme i brant uppförsbacke i 30 graders hetta var vi äntligen framme och vi möttes av en magisk utsikt. Aldrig skådat en sån fin utsikt, som det finaste av vykort. Klippan på toppen sluttade ganska brant och sedan kom det ett stup med 600 m till marken och det fanns inga räcken. Fick lite svindel men den gick över ganska fort! Påvägen ner gick vi genom Favelan och överlevde utan att bli rånade. Kändes faktiskt säkert, den här Favelan skulle vara en bra Favela så det kändes skönt.. Dagen avslutades med ett dopp på Ipanema beach. Aldrig badat i så strömt vatten och med så stora vågor! Helt galet.
 
Dagarna i Rio har gått jättefort och på lördag bär det av till brasilianska och argentinska gränsen och till Iguazúfallen. Någonstans har jag läst att Iguazú ska vara större och mäktigare än Niagarafallen! Så snacka om skyhöga förväntningar.. PoK på er där hemma! 
Påväg till Two Brothers
Den vänstra toppen högst upp, dit skulle vi
Promenaden genom favelan
Farlig ström. Jo tack det märkte vi av!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress