Alex gröna blogg

JAMAICA
SpongeBob
 
Tjena!
 
Vi har precis haft 5 sköna dagar på Jamaica! För er som är lite osäkra på Jamaicas geografiskt läge så ligger det i Karibien under USA och under Kuba. Jamaica är känt för (iallafall enligt vår busschaufför) Usain Bolt, Bob Marley och Marijuana. Bolt såg vi inte så mkt av men gräset och reaggemusik däremot, det märkte vi av...
 
Vi bodde precis vid Seven miles beach i Negril på ett mysigt hotell. Stranden vi bodde vid var lång, vit och bred, precis som en bra strand ska vara. Vattnet var kristallklart och fisljummet. Överallt spelades det reaggemusik och de typiska Jamaicanska färgerna grön röd och gul var målade på var och varannan bräda. 
 
Det sprang runt många försäljare på stranden och alla sålde dom något och alla sålde gräs.. En kille vi pratade med några gånger kallas för SpongeBob och han har rökt på sen han var tio år gammal. Han hade knappt några framtänder kvar och det är troligen därför.. och han var bara 20 år gammal!! Han sa att han bara rökte 5 joint om dagen nu jämfört med 30 som han gjorde innan. 
 
En eftermiddag såg jag en stor Spotted eagle ray simma förbi på stranden! Den var ca 1,5 m bred mellan fenorna och simmade knappt en meter ifrån mig, så coolt! Tyvärr ingen film på den men igår såg vi en bebis på typ 30-40 cm som vi har jättebra goprovideo på. Video kommer upp snart! 
 
Nu sitter vi på Miami flygplats och om ganska många timmar beger vi oss mot Sao Paulo i Brasilien med mellanstopp i Bolivia. När vi landat i Sao Paulo har vi bara en natt där för att sedan ta en buss i 6 h till Rio de Janeiro! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress