Alex gröna blogg

RAINBOW MOUNTAIN
Hejhej!

Här kommer lite bilder från när vi traskade upp till Rainbow Mountain på en dagstur! Detta berg är som namnet kanske avslöjar ett berg med regnbågsfärger. På bild såg det bara så himla fint ut så vi var bara tvinga att åka dit! Med oss hade vi 2 tyskar som vi gjorde Machu Picchu touren med, Robin och Flovian samt engelskmannen Paul. Riktigt trevligt sällskap. 

Vår tur började kl 4 på morgonen från Cusco med en 3 timmars bilfärd. Väl framme vid början av leden var vi redan uppe på 4500 m och vår guide sa att det var 20 % mindre syre på den höga höjden. Vi knatade i cirka 1.5 h uppför 2 mördarbackar tills vi kom upp till toppen. Många latmaskar betalde för att sitta på stackars hästar men absolut inte vi!! Väl på toppen var utsikten helt otrolig och vi var nu uppe på 5100 m.ö.h. Syrehalten var 50 % lägre här uppe så det var en riktig pärs sista biten! Och galet kallt var det där uppe, trodde fingrarna skulle gå av ett tag...

Efter en stund på toppen började vi gå ner igen, men en annan väg än den vi tog upp. Red mountains gick vi förbi och de var riktigt fina de med! Vi knatade sedan genom en magisk dal i några timmar och i slutet gick vi förbi massor av lösgående lamor och alpackor i olika storlekar och färger. Blev helt förälskad i dem när vi gick förbi!

En riktig rolig (och lite jobbig) dag var det! Vet inte om bilderna fångade in landskapets skönhet men nu får ni se hur det såg ut! Hörs snart igen med bilder från oasstaden Huacachina. Kramar!

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress