Alex gröna blogg

SUCRE

Tjohopp!

Här kommer lite bilder från när vi slappade i Bolivias huvudstad Sucre i 6 dagar. Först var vi väldigt förvirrade vilken av Sucre eller La Paz som var huvudstaden, alla sa olika och internet sa olika, men nu är vi 99 % säkra på att Sucre är huvudstaden. Sucre, en gammal spansk kolonialstad med smala gator och vackert målade vita hus. Staden är högt beläget på hela 2800 m.ö.h och ett torg i staden är UNESCO listat. Det är en av de mysigare städer vi besökt den här resan skulle jag vilja säga!

I Sucre fick vi äntligen lite värme igen! Det var så varmt så vi kunde gå i shorts och det har vi inte kunnat göra sen Buenos Aires.. Det fanns en stor marknad där vi köpte massa frukt! Minst 1 kg jordgubbar varje dag och så hittade vi en ny favoritfrukt, sockeranana. Den smakade helt underbart... På marknaden fanns även en hel sektion med juicestånd där vi köpte juice för 8 kr som smakade himmelskt. Den godaste vi drack var gjord på sockeranana och jordgubbar! Det verkar vara en grej i Bolivia att vid lunch servera en förbestämd trerätters meny som kostar mellan 20-30 kr. Många restuaranger serverade dessa vegetariska så vi åt ute nästan fler gånger än på hela resan sammalagt.

En dag åkte vi till parque cretacico för att kolla på världens största samling av dinosauriefotspår. Sammalagt fanns det 12.000 fotspår som de grävt fram. Nu i sommar skulle de även hamna på UNESCO listan. Vi gick på en rundtur som tog oss ända fram till fotspåren och vissa var riktigt stora och välbevarade. På en bild står vi
framför fotspår från en stor sauropod.

Vi gjorde egentligen inte mer i Sucre än att gå runt och njuta och äta gott. Det var välbehövligt efter några häftiga men påfrestande dagar i Salar de Uyuni. Under tre dagar firade de sin självständighetsdag (25e maj). Gatorna var smockade och det spelades paradmusik hela dagarna. Tror de varit självständiga från spanien sedan 1825. Det kommer lite bilder från paraden längre ner! Vi hängde en hel dag med italienaren vi delade jeep med i Salar de Uyuni också. 

En kväll gick vi ut och festade också (vi har bestämt oss att vi ska festa i alla länders huvudstäder som vi besöker..). Innan vi gick ut körde vi dricklekar på hostlet med ca 10 andra och kunde inte slita oss fören någongång efter tolv då de snälla hostel ägarna började tappa tålamodet. Vi gick till en boliviansk klubb där det inte var många gringos (utlänningar). Det var riktigt kul faktiskt, och billigt haha.. Inträde och drinkar låg på 30 kr. Musiken var kanske inte topp, mest musik vi inte kände igen meen ibland så slängde de in lite house som vi kände igen. De spelade bl a squats vilket var lite random men kul!

Nästa inlägg blir från La Paz! PoK på er

 

UNESCO delen av staden
Mamma tog bilder på din favorithund
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress