Alex gröna blogg

BARILOCHE

Halloj!

Vi har precis varit i Patagoniens största stad, Bariloche (fortfarande i Argentina). Bariloche är känd för choklad, vackra trä/sten hus och fina bergstoppar. Låter det lite bekant kanske? Staden byggdes med insperation av Schweiz (men det var nog inte bara schweiz de försökte härma..).Vi möttes av så många alpnamn på hotell osv när vi gick runt i Bariloche som Los Alpes, Chamonix, Aspen, Mont Blanc mfl. Riktig alpcopycat stad det här haha! 

Vi kom fram en sen kväll efter en 26 timmars lång bussresa från El Chalten. Resan gick förvånandsvärt bra trots att det kändes som att vi åkt genom hela Sydamerika på en busstur. Det kanske låter fruktansvärt långt med 26 h men vi har börjat uppskatta all den tid över vi får när vi sitter fast på en buss. Vi hinner blogga, skriva resedagböcker, lyssna på intressanta podcasts och läsa. Hanna har även netflix så vi hinner se några filmer på bussen också.

Första dagen i Bariloche gick vi runt för att lära känna staden lite. Vi gick bl a in i en stor kyrka, mitt under en gudstjänst, vilket slutade med att vi satte oss där för att lyssna (ni vet nog alla att varken jag eller Hanna är speciellt religiösa, men det var skönt att sitta ner ett tag). Vi förstod ingenting men de sjöng jättevackert. När de höll predikan så spelade de musik samtidigt och folk grät.. Efter det gick vi till hostlet och väntade på pizzakväll. Vi bodde på ett veganhostel!! Frukosten var vegansk där dom serverade jättegod kanelgröt, hemmagjort bröd, mandelmjölk och hemmagjort jordnötssmör. Varje kväll lagade de en gemensam middag och de två kvällarna vi hade där serverade dom pizza en kväll och en butternut squashsoppa andra. Pizzan var smarrig och soppan den var den godaste soppa jag ätit!! Herregud vad god den var. Vi hade gärna stannat på hostelt längre om det inte var så att vi känt oss klara med Bariloche efter 2 dagar.

Andra dagen hyrde vi cyklar och cyklade 2.7 mil i en nationalpark med en fantastisk natur. Killen vi hyrde av sa att det skulle ta 4 timmar om vi cyklade i lugn takt. Att han sa 4 h och att det tydligen skulle vara väldigt mycket upp och ner gjorde oss lite stressade. Det slutade med att vi var tillbaka efter lite mer än 2h, genomdränkta i svett. Men vi hann stanna på ett par riktigt fina utsiktsplatser innan vi var tillbaka! Allt var så grönt och fint, vattnet i sjöarna var mörkblått med höga berg runtomkring. Väldigt glad att vi gjorde det. Den här dagen hade vi också bestämt oss för att köra en 24 timmar fasta, vilket gick förvånandsvärt bra med tanke på motionsmängden. Efter cyklingen gick vi och köpte lite choklad som Bariloche är känt för. Jag köpte nästan bara veganchokladbitar och en bit på 99.9% vilken var förvånandsvärt god! Sedan tog vi en liten fika med te och Hanna tog en creme brulee som hon suktat efter sedan dagen innan för att den var så billig här haha. Kommer lite bilder nere i inlägget på chokladen vi köpte samt på läckra bakverk och kulglass som såldes i staden. Helt galet vad allt såg gott ut, det var verkligen så att man blev sugen på att köpa allt haha. Det var ren tur att vi bara köpte några chokladbitar och inte hela affären. På kvällen åt vi då butternutsoppan som var så god! 

Innan jag avslutar det här inlägget kanske jag ska berätta varför vi håller på att fastar hela tiden? Jag har hört mycket om fasta innan och tyckt det låtit som något nyttigt och naturligt men typ omöjligt att faktiskt genomgöra själv. En hel dag utan mat, hur kan man överleva det? Skulle bara tänka på mat hela dagen tänkte jag. Men så berättade Hanna att hon fastade en dag när hon jobbade och sa att det gick jättebra och att hon hade massa energi hela dagen. Efter det bestämde vi oss att vi skulle fasta tillsammans på resan! Både för att det är bra och för att spara pengar haha. Blev så sjukt förvånad efter första försöket över hur enkelt det var och hur bra jag mådde! Och dagen efter så kändes kroppen i balans utan vrålhunger och matsug hela tiden. Jag tror verkligen till 100% på att kroppen mår bra av regelbunden periodisk fasta. Organen får vila, naturligt för kroppen att inte regelbundet ha tillgång på mat och bra för vikten bara för att nämna några! Googla periodisk fasta om ni vill lära er mer ;)

Så 2 dagar och 3 nätter fick vi i Bariloche. Nu är vi i Chile! Missa inte info om  vår lite annorlunda vistelse i Santiago i nästa inlägg. Puss

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress